Ik kwam haar tegen op mijn 3e VillaVibes singlereis Ik kwam haar tegen op mijn 3e VillaVibes singlereis

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 8 minuten
Afbeelding voor Ik kwam haar tegen op mijn 3e VillaVibes singlereis
Afbeelding voor Ik kwam haar tegen op mijn 3e VillaVibes singlereis
Afbeelding voor Ik kwam haar tegen op mijn 3e VillaVibes singlereis

Elk jaar gaan duizenden hoger opgeleide singles met VillaVibes mee op vakantie. Dit levert prachtige verhalen op. Over mooie vakantiemomenten, nieuwe vriendschappen en mensen die verliefd op elkaar worden. Zo spraken we onlangs Danny van den Elshout (43 jaar) uit Capelle aan den IJssel.

Danny reageerde op de VillaVibes Instagram-pagina met de tekst: “Ik hoop dat ik nooit meer met jullie mee ga”. Want wat bleek? Danny is geen single meer nadat hij op zijn 3e VillaVibes singlereis Mariska tegenkwam. Lees hieronder zijn mooie verhaal.

Danny’s reactie op ons Instagram bericht over Gambia

Dit nooit meer…

Het verhaal begint op Tenerife. Danny is ondernemer en eigenaar van de feestverhuurder, een verhuurbedrijf voor het faciliteren van feesten en evenementen. Hij werkt keihard en na 15 jaar gunt hij zichzelf eindelijk eens een lekkere vakantie. Hij is single, sociaal en boekt een mooie vakantie naar Tenerife met TUI. Helemaal alleen, dat wel.

“Ik dacht, ik ontmoet daar wel mensen. Ik ben een makkelijke prater en maak snel contact. Maar niks was minder waar. Ik verbleef daar tussen de families met jonge kinderen en senioren. Het eiland is prachtig, maar wat heb ik me daar eenzaam gevoeld. Weinig aanspraak en nergens gelijkgestemde mensen. Dit wil ik nooit meer!

Eerste singlereis naar Cyprus

Na de vakantie in Tenerife had ik de smaak van vakantie te pakken, maar het moest wel anders. Ik wilde dus niet meer alleen. Ik zocht een groepsreis met gelijkgestemden. Op Google vergeleek ik verschillende opties waaronder de singlereizen van VillaVibes. VillaVibes is niet de goedkoopste, maar de vakanties leken beter geregeld te zijn. En ik vond de leeftijdscategorieën interessant, net als dat de man-vrouw verhouding gegarandeerd in balans is. Ik was niet keihard opzoek, maar ik zou het stiekem wel leuk vinden om iemand tegen te komen.

Vanaf het moment dat ik aankwam op het vliegveld was het eigenlijk al gezellig. Uiteraard ook een beetje ongemakkelijk, maar dit had iedereen en juist dát zorgt ervoor dat iedereen openstaat voor een praatje.

De single vakantie naar Cyprus was heerlijk. Zon, zee, leuke mensen en veel activiteiten waaronder duiken. Alles zat erin. Dit smaakte naar meer.

Danny onderwater tijdens zijn vakantie op Cyprus

Tweede singlevakantie naar Gambia

In de winter naar de zon is voor mij ideaal. En waar kun je dan heen voor een weekje? Bij mijn tweede vakantie viel mijn oog op de singlereis naar Gambia. Ik ben nog nooit in Afrika geweest en erg benieuwd. Als het het in Nederland koud en donker is – dan is het in Gambia heerlijk weer.

Danny samen met zijn mede-Vibers in Gambia

Eenmaal aangekomen dacht ik: wow… wat is het leven anders hier. Veel mensen in Gambia zijn ontzettend arm. Ik ben dat niet gewend. In Nederland geef ik zonder nadenken een bedrag uit waar een gezin in Gambia een maand van moet zien rond te komen.

De lokale bevolking in Gambia is ontzettend aardig. Ik heb met veel mensen een mooi gesprek gevoerd. Een moment dat ik nooit meer ga vergeten is het gesprek met de chauffeur van onze safari naar Senegal: Ebrahim.

Op weg naar een safari in Senegal moesten we met een pont de rivier oversteken. Er zouden 3 ponten moeten varen, echter bleken er 2 stuk te zijn. The Gambian way of life. Alles moest dus met 1 pont overgevaren worden van de ene kant van Gambia naar de andere kant. Er zat niks anders op dan wachten. Samen met Ebrahim ben ik toen op het dak van de safari-truck gaan zitten. We hadden prachtig uitzicht over de rivier. En alle tijd voor een diepgaand gesprek. Hij vertelde me alles over zijn leven, zijn gezin en hoe hij – ondanks de uitdagingen – van elk moment het beste probeert te maken. Dit zette mij aan het denken. Achteraf vond ik dit moment nog mooier dan de Giraffen en andere mooie dieren die we later in het wild zouden gaan zien.

Danny en Ebrahim in Gambia

Weet je wat ik van de vakantie in Gambia het meest heb geleerd? Om dankbaar te zijn. Wij hebben het hier in Nederland zo ontzettend goed. Reizen doet dit met je. En ik ben blij dat ik mede door het maken van deze singlereis naar Gambia de lokale bevolking heb kunnen steunen. Met Ebrahim heb ik trouwens nog steeds regelmatig contact via whatsapp.

Op mijn 3e VillaVibes reis zag ik haar

Twee maanden na mijn Gambia reis boekte ik de VillaVibes single vakantie naar Zakynthos. Twee weken voor vertrek ontving ik het smoelenboek met de deelnemers en de carpoollijst met woonplaatsen. Één dame viel me gelijk op: Mariska. Ze bleek ook slechts 25 minuten van mijn huis te wonen. Interessant!

Van alle mensen die mee gingen met de Zakynthos reis kende ik nog niemand – behalve Stefanie. Zij was namelijk ook mee op mijn eerste vakantie naar Cyprus. Automatisch trek je dan al naar elkaar toe. “Hoe is het met je?. “Wat heb je het afgelopen jaar gedaan” etc.

En wat bleek? Mariska en Stefanie waren ingedeeld als kamergenoten. Dus daardoor leerde ik Mariska ook steeds beter kennen. Langzaam begon ik haar steeds interessanter te vinden. Die grote glimlach van haar… zo leuk!

In het zwembad op Cyprus, met vooraan Stefanie. Danny kende haar al van zijn eerste VillaVibes vakantie.

Samen op roadtrip over Zakynthos

Op èèn van de laatste dagen huurde ik samen met o.a. Mariska een auto voor een mooie roadtrip. Samen op avontuur over het eiland. Muziek hard aan en lekker meezingen (zie video hieronder ;-).

Op een bepaald moment maakten we alleen een foutje… We reden een doodlopend weggetje in op een bergpas. We konden niet meer verder. Met aan de ene kant een steile afgrond en aan de andere kant een berg. Achteruit rijden ging niet. Dus ik moest ‘straatje keren’. “Stappen jullie maar uit”, zei ik. Want als dit mis gaat…

Superspannend natuurlijk. Maar gelukkig ging het goed. “Phoe, dit gaan we niet snel meer vergeten”, zeiden we tegen elkaar.

En toen sloeg de vonk over

Die avond sloeg de vonk tussen Mariska en mij definitief over. Ik vond haar leuk en zij mij. En daar is sindsdien niks meer aan veranderd. We zijn nu een paar maanden samen en we hebben het zelfs al over samenwonen. Misschien wat snel, maar als het goed voelt, dan voelt het goed.

Jammer voor VillaVibes, maar ik hoop dus nóóit meer een singlereis mee te gaan. Wél raad ik het iedereen aan. Gewoon doen! Een avontuur met leuke gelijkgestemde mensen wacht op je.

6 reacties

  • Super leuk stuk en….wij hebben, als naaste familie afgelopen zaterdag bij het feest van de verjaardag van Danny zijn moeder, ook met Mariska kennis gemaakt. Een TOPvrouw!!

  • En zo heb ik Mariska leren kennen op mijn eerste single reis in 2010. 😃 (bij de ‘concurrent ‘)
    Ook dat klikte gelijk want sindsdien zijn wij elk jaar samen op vakantie geweest. En leuke dagjes weg.
    Dus ik snap Danny helemaal. 😉
    Ze is indd een topper! 🤩

  • Wat een vermakelijk interview! Mooi om elkaar op die manier te ontmoeten en dat er dan een relatie uit ontstaat! Danny en Mariska lijken me een heel mooi, gezellig stel samen!

  • Geef een reactie

    CTA afbeelding

    Speciale kortingen ontvangen?

    Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

    Bijna vol alarm

     

    Bijna vol alarm

    Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

    "*" geeft vereiste velden aan

    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Geslacht

    Reis alsnog boekenAnnuleren