Arnhem, 2 oktober 2024 – In Nederland wonen circa 3 miljoen singles. Ongeveer 41% daarvan gebruikt een datingapp. Maar wat blijkt uit recent onderzoek? Het vertrouwen om via een datingapp de liefde te vinden is bedroevend laag. Slechts 18% gelooft hierin. Opvallend is bovendien dat de meerderheid van de singles het gebruik van een datingapp helemaal niet leuk vindt.

Mannen vaker op datingapps dan vrouwen
Uit onderzoek onder 1.041 singles tussen de 25 en 70 jaar blijkt dat 59% van de Nederlandse singles nog nooit gebruik heeft gemaakt van een datingapp of datingsoftware. Van de mannen heeft 51% wel eens een app gebruikt, tegenover slechts 32% van de vrouwen. Het verschil tussen de geslachten is daarmee aanzienlijk. Vrouwen geven vaak aan overweldigd te worden door de vele berichten, wat bijdraagt aan hun negatieve ervaring met deze platforms.

Vertrouwen in datingapps is laag
Slechts 18% van de singles heeft er vertrouwen in via een datingapp de liefde te vinden. Opvallend is ook het verschil in vertrouwen tussen mannen en vrouwen. Waar 22% van de mannen denkt via een datingapp een partner te kunnen vinden, heeft slechts 12% van de vrouwen hier vertrouwen in. Dit verschil toont aan dat vooral vrouwen sceptisch zijn over de effectiviteit van datingapps bij het vinden van een serieuze relatie.

Datingapps worden vaak als noodzakelijk kwaad gezien
Naast het gebrek aan vertrouwen blijkt ook dat veel gebruikers het gebruik van datingapps helemaal niet leuk vinden. Ongeveer een derde van de singles ervaart het swipen en chatten als vervelend, maar blijft toch doorgaan in de hoop iemand te ontmoeten. Slechts 39% van de singles vindt het daadwerkelijk leuk om een datingapp te gebruiken, terwijl de meerderheid hier neutraal tegenover staat.

VillaVibes biedt een alternatief voor de datingapp
Roy van Ammers, mede-eigenaar van VillaVibes singlereizen, herkent deze signalen: “We horen vaak van singles dat ze het gebruik van datingapps als iets noodzakelijks zien. Ze willen graag iemand ontmoeten, maar het oppervlakkige karakter van swipen en chatten vinden ze vermoeiend. Bij de single weekenden en reizen van VillaVibes draait het niet om daten, maar onderneem je gewoon allemaal leuke activiteiten. Juist dankzij de relaxte omgeving en alle spontane ontmoetingen, zijn al duizenden relaties ontstaan.

Onderzoeksverantwoording
Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope in opdracht van VillaVibes onder 1.041 hoger opgeleide singles tussen de 25 en 70 jaar oud. Voor meer informatie over de onderzoeksresultaten verwijzen wij u naar de onderstaande pagina’s uit het onderzoeksrapport.

Over VillaVibes singlereizen
VillaVibes organiseert al sinds 2002 singlereizen en weekenden. VillaVibes gelooft erin dat de tijd als single de leukste periode van je leven kan zijn. Haal eruit wat er in zit. Omring je met gelijkgestemde singles, ga samen lekker op vakantie en doe leuke dingen. Jaarlijks gaan duizenden singles met VillaVibes mee op reis. Van weekenden in een mooi kasteel, tot allerlei sportieve (wintersport)vakanties. Het resultaat: duizenden nieuwe vriendschappen en liefdes – en heel veel mooie herinneringen.

Voor meer informatie

Roy van Ammers
Mede-eigenaar
VillaVibes singlereizen
Telefoon: 06-42526848
E-mail: roy@villavibes.nl
Website: www.villavibes.nl

Aanvullende informatie

Hieronder is aanvullende informatie over het onderzoek. Dit betreft de pagina’s uit het onderzoeksrapport die betrekking hebben op dit persbericht.

single dating app

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren